När du har bestämt dig för att göra profilkläder som en del av din marknadsföring så ska du komma ihåg att det är helt bortkastad tid och pengar att skapa profilkläder om du inte tror att någon kommer använda sig av dessa. Tänk att kläderna ska fylla en funktion samtidigt som de ska vara snygga och bekväma. Det finns hur mycket som helst att välja på och om du söker inspiration kan du finna det i följande inlägg!

Tänk till innan du bestämmer dig

Ta ordentligt med tid innan du bestämmer dig för vilken typ av profilkläder du vill skapa och ge till dina kunder. Dessa ska på något sätt vara av användning för kunden och det kanske inte alltid är helt enkelt att komma på vad det skulle kunna vara för något. Antingen kan man söka inspiration på nätet för att se vad andra gör, eller så kan man göra en marknadsundersökning i liten skala. Man kan till exempel ringa och fråga sina kunder om de är intresserade av en gåva som består av det och det. Då får man även möjlighet att fråga dem om särskilda storlekar och så vidare.

När du väl har kommit fram till vad dina kunder vill ha

Om du är en bra företagare så känner du dina kunder väl och vet direkt vad dessa kan tänkas vilja ha i form av profilkläder. Men det kan ibland vara bra med att få hjälp av någon utomstående som ser på situationen med andra ögon. Då kan man ta hjälp av en expert på marknadsföring, en grafisk designer eller något liknande som hjälper en med färg och modell. Sedan kan man göra någon kul med loggan som gör att folk kommer ihåg den. Eller varför inte leka med budskapet och se om man kan skapa något fint?